Állítólag megvertek egy Fidesznek gyűjtő drávaszentesi asszonyt

Vágólapra másolva!
Bántalmazás miatt feljelentést tett a rendőrségen az az 56 éves drávaszentesi asszony, akit országgyűlési képviselőjének, a Fidesz jelöltjének közlése szerint azért vert meg szomszédja, mert a Fidesznek gyűjtött ajánlószelvényeket.
Vágólapra másolva!

Kuzma László képviselőjelölt újságíróknak azt mondta: a törékeny alkatú, beteges nőt a szemben lakó szomszéd az utcán szidalmazta, bántalmazta, mert a polgári oldalt képviseli. Hozzátette: az asszonyt mentő vitte el a nagyatádi kórházba, ahol ambulánsan ellátták, majd hazabocsátották. Csontja nem tört, de lábra állni csak nehezen tud - érzékeltette a sérülés fokát az országgyűlési képviselő, akit szavai szerint "megdöbbentett" és "nagyon felzaklatott" az, ami történt.

Szőcsényi János, a területileg illetékes barcsi rendőrkapitányság helyettes vezetője szerint az orvosi látlelet csatolásával megtett könnyű testi sértés miatti feljelentést a rendőri jelentéssel együtt az előírások szerint továbbítják az illetékes városi bírósághoz. Az üggyel kapcsolatosan elmondta: a múlt pénteken a most feljelentett drávaszentesi férfi hívta ki a mentőket és a rendőröket a helyszínre. A rendőröket azért, hogy ott helyben derüljön ki, ő nem bántotta az asszonyt - tette hozzá a rendőrtiszt.

Szőcsényi János arra vonatkozóan, hogy Kuzma László elmondása szerint a bántalmazott asszony lánya megpróbált feljelentést tenni a barcsi rendőrségen, de ott érdemben nem foglalkoztak a történtekkel, azt mondta: ezt elképzelhetetlennek tartja, s tudomása szerint tájékoztatták a bejelentőt, hogy ilyen esetben mi a teendő. A szidalmazással és veréssel megvádolt szomszéd, Győrvári Imre hétfői nyilatkozatában azt írta: "én a hölgyet nem bántottam sem most, sem korábban".

Közlése szerint ő az asszony élettársával beszélgetett annak háza előtt, a kapuban. Az éppen akkor hazaérkező asszony veszekedni kezdett az élettársával, aki bement a házba. A nő nekitámaszkodott a rossz állapotban lévő kerítésnek, a havon megcsúszott, és elesett. Mint arról beszámolt, a rendőröket azért hívta ki, mert az asszony "hosszabb ideje rágalmazta, fenyegette a családunkat, amit a településrész szinte minden lakója tud". A megvádolt férfi szerint a nő a járőr kétszeri kérdésére azt válaszolta: elcsúszott, ám ezt a vallomását később megváltoztatta.

Győrvári Imre hangsúlyozta: nem tagja egyik pártnak sem, s nem tudja, kinek áll érdekében, hogy "politikai tőkét kovácsoljon" egy valótlan állításból. Azt írta: személyiségi jogi pert indít mindazok ellen, akik személyét valótlan színben tüntették fel.