Csak integetett Gyurcsány

Vágólapra másolva!
A Karcag TV filmbejátszása alapján egyérrtelműnek tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc múlt heti karcagi fórumán nem "intett be" senkinek. A felvétel azután került elő, hogy Fidesz egy fotó bemutatásával azzal vádolta meg a miniszterelnököt, hogy hüvelykujját lefelé tartva bemutatott az embereknek és ezzel azt üzente, hogy "Magyarország bekaphatja". Az [origo] tudósítója is ott volt a helyszínen, és ő sem látta, hogy a kormányfő bemutatott volna. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő szerint ugyanakkor vannak olyan felvételek, amelyeken az látszik, hogy Gyurcsány beint az embereknek.
Vágólapra másolva!

A Karcagi TV múlt heti mozgóképes felvételét - lassítva is - bemutató MTV bejátszása alapján még egyértelműbbnek tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc múlt heti karcagi fórumán nem "intett be" senkinek. A miniszterelnököt Deutsch-Für Tamás fideszes képviselő vádolta meg egy fotó alapján azzal, hogy hüvelykujját lefelé tartva bemutatott az embereknek, és ezzel azt mondta, hogy "Magyarország bekaphatja". A karcagi tévé felvétele szerint azonban mindössze annyi történt, hogy a kormányfő integető kezét maga mellé húzta, majd beült az autójába.

Az [origo] tudósítója jelen volt a karcagi lakossági fórumon, és ő sem látta, hogy Gyurcsány beintett volna. A Fidesz által bemutatott kép azt a pillanatot örökítette meg, amikor a kormányfő a művelődési házból, a lakossági fórum helyszínéről távozóban beszállni készült autójába. Eközben többen hangosan pfújoltak, és egy férfi lehazaárulózta Gyurcsányt. Úgy tűnt, hogy a kormányfő beszélni akar a hangoskodókkal, és a tömeg felé fordult mosolyogva. Végül azonban nem szólalt meg, inkább autóba ült, és elment a helyszínről.

Deutsch-Für Tamás csütörtökön úgy fogalmazott, a fotón látható, hogy a kormányfő a "lehető legdurvább" egyezményes kézmozdulatot teszi. "Magyarország bekaphatja - ezt mondta ezzel az egyezményes kézmozdulattal Gyurcsány Ferenc" - vélte a fideszes politikus. Batiz András kormányszóvivő egymondatos közleményben reagált Deutsch-Für Tamás szavaira. E szerint "a Fidesz ma olyan mélyre süllyedt, ahová nem tudjuk és nem is kívánjuk követni".

Szíjjártó: jogos félelem az emberekben

"Újabb két különböző videofelvétel jutott el a Fideszhez, amelyek egyértelműen megmutatják, hogy Gyurcsány Ferenc Karcagon obszcén mozdulattal intett be az ővele nem szimpatizálóknak" - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatón pénteken. A Fidesz szóvivője be is mutatta a két felvételt, amelyet - mint mondta - magánszemélyek juttattak el a párthoz. Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferencnek már "mindent szabad", s ez jogos félelmet kelt az emberekben. Batiz András kormányszóvivő egy rövid közleményben reagált Szijjártó sajtótájékoztatójára."Tegnap úgy tűnt, a Fidesz mélyebbre már nem süllyedhet. Tévedés volt."

Gyurcsány: butáskodnak és rágalmaznak

"Vigyáznom kell mostanában a hirtelen mozdulatokkal, nehogy félreérthető legyen" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc pénteki kunszentmártoni beszéde elején. A hallgatóságban élénk derültséget kiváltó megjegyzést akkor tette a miniszterelnök, amikor kabátja zsebéből kivett egy feltűzhető mikrofont - számolt be az MTI. Deutsch-Für Tamás állítására reagálva az MSZP miniszterelnök-jelöltje kijelentette: valami egészen elképesztő, hogy amikor annyi tennivaló van az országban, okos felnőtt emberek butasággal és rágalommal töltsék idejüket, és azt gondolják, ezzel érdemi támogatást lehet szerezni.

[origo]/MTI