Lamperth Mónika is elkezdett blogozni

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc után a belügyminiszter is internetes naplóírásba kezdett. Lamperth Mónika a miniszterelnökhöz hasonlóan minden napjáról beszámol az olvasóknak. A belügyminiszter egyebek mellett könyvélményeivel és a választási korteskedéssel kapcsolatos történetekkel szórakoztatja olvasóit.
Vágólapra másolva!

A belügyminiszter is blogozik: Lamperth Mónika egy Somogy megyei online napilapban kapott saját rovatot. Két hete kísérleti jelleggel ír, de hétfőtől nyilvánosak a bejegyzések. A kaposvári szocialista politikus minden nap megosztja olvasóival a programját. A személyes hangvételű írásokból kiderül, hogy a hosszú parlamenti szavazásokon az asztal alatt kibújik a cipőjéből, rajong Harry Potterért, focimeccsre jár, és a kampány alatt egy plüsspapagáj a kabalája.

Természetesen komoly témákról is szól, például arról, hogy amikor személyesen gyűjtött kopogtatócédulát, elborzasztotta, hogy a rendszerváltás után 16 évvel sincsenek sokan tisztában a magyar választási rendszerrel. Kiderül az is, hogy azokat is szavazásra buzdította, akik nem neki adták az ajánlószelvényt.

A politikusok közül elsőként az SZDSZ-esek kezdtek el internetes naplót vezetni, de a lendület csak Horn Gábor esetében tartott ki: a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára utoljára két hete írt. Demszky Gábor főpolgármester október, Kovács Kálmán informatikai miniszter december óta nem blogolt. Eörsi Mátyás képviselő hónapok óta havi egy bejegyzéssel gyarapítja naplóját.

A legkitartóbbnak Gyurcsány Ferenc bizonyult: a miniszterelnök január vége óta szinte minden nap ír, pontosabban magnóra mondja gondolatait, de rendszeresen olvassa a bejegyzéseket, és reagál is rájuk. A kormányfő internetes naplóját naponta húszezren is elolvassák, és 400-500-an hozzá is szólnak, többnyire baráti hangnemben.

Rendhagyó módon a kormányfő a blogján közölte először a nyilvánossággal, hogy az egyik Magyarországon talált madártetem madárinfluenzával fertőzött. A blogon kért valaki segítséget ahhoz, hogy Tony Blairt élőben meghallgathassa az MSZP rendezvényén, és másnap a miniszterelnök reggel hétkor felhívta, hogy kap két jegyet - derül ki az egyik beírásból.

Gyurcsány Ferenc sokat mesél a családjáról, annak is legújabb tagjáról, egy Totó nevű pulikölyökről. A kutyanevelés kezdeti nehézségein szimpatizánsok tucatjai próbálják jó tanácsokkal átsegíteni, amiért a szocialista politikus igen hálás. A miniszterelnök azt is elárulta, hogy legnagyobb fia diszlexiás és diszkalkuliás, hogy szinkronúszó lánya levágatta a haját, hogy naponta tíz kilométert fut, de megosztotta az olvasókkal a sárospataki könyvek hazahozatalának és Tony Blair meghívásának történetét is.

Nagy Szilvia