Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel távozik posztjáról a büntetés-végrehajtás (bv) országos parancsnoka február 15-i hatállyal - írja a Népszabadság pénteki száma.
Vágólapra másolva!

Bökönyi István helyébe a lap információi szerint Csere László dandártábornok, korábbi budapesti bv-parancsnok lép. Csere tavaly nyár óta miniszteri biztosként a büntetés-végrehajtás intézményrendszerének és működési rendjének ésszerűsítését szolgáló döntések előkészítéséért és a szükséges gazdasági, szervezeti, illetve személyzeti intézkedések végrehajtásáért felelt. Azóta alaposan karcsúsították is az országos parancsnokságot.

Bökönyit még Dávid Ibolya, az Orbán-kormány igazságügy-minisztere nevezte ki 1999-ben, és az altábornagynak az idei év végén - hatvankettedik életéve betöltésével - mindenképpen nyugállományba kellett volna vonulnia.

A tábornok felmentése azonban még a büntetés-végrehajtás tavalyi tevékenységét értékelő múlt heti állománygyűlésen sem merült fel, sőt a miniszter kifejezetten elégedetten beszélt a fegyintézetek működéséről.