Orbán 4-es metrót és matricaárfelezést ígér

Vágólapra másolva!
A Fidesz felére csökkentené az autópálya-matricák árát, ha megnyeri a tavaszi választásokat, és megépíti a 4-es metrót. Demszky Gábor főpolgármester szerint az emberek nem felejtették el, hogy az Orbán--kormány állította le a metróépítést.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a műsorvezető felvezetése szerint az éjszakai televíziós műsorban úgy fogalmaz: tarthatatlan, hogy Magyarországon többször annyit kelljen fizetni az autópályákért, mint a szomszéd országokban. A munkahelyteremtésnek pedig feltétele, hogy a munkások olcsóbban közelíthessék meg munkahelyüket - teszi hozzá. "Azt mondom, hogy körülbelül felére kell csökkenteni az éves autópálya-matrica árát" - jelenti ki a pártelnök.

A Tények műsorvezetője kiemelte: a pártelnök azt is mondja, ha a Fidesz kormányra jut, megépíti a 4-es metrót, és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az egészségügyi intézmények állami kézben maradjanak.

"Eddig és nem tovább, Budapest nem felejt. A fővárosiak pontosan tudják, hogy mit várhatnak az Orbán-kormánytól, amely 1998-ban leállította a metróépítést. Ha ez akkor nem következik be, ma már a 4-es metrón utazhatnánk" - reagált Demszky Gábor főpolgármester a nagyobbik ellenzéki párt elnökének a tv-műsorban előzetesen ismertetett nyilatkozatára

Demszky Gábor hangsúlyozta: a főváros a 4-es metrót a szabad demokrata-szocialista kormánykoalíció támogatásával fogja megépíteni.