Befogták az elszabadult komphajót

Vágólapra másolva!
Elszabadult egy komp kedden este a Dunán, a Pest megyei Horánynál. A járművet, fedélzetén 21 utassal, több órás sodródás után egy motoros hajó vontatta be a dunakeszi kikötőbe. Személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett. 
Vágólapra másolva!

A komp kedden este hat óra körül szabadult el a Pest megyei Horánynál, majd a jeges Dunán sodródni kezdett - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Dobson Tibor és a rendőrség szerdán reggel.

A komp akkor vált irányíthatatlanná, amikor Dunakeszi és Horány között, a hajóút közepén, egy nagy méretű jégtábla került a jármű alá, s megrongálta a komp kormányát, motorját és a hajtóművét - számolt be a részletekről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese, Kormos Erndre az MTI-nek.

Kormos alezredes tájékoztatása szerint a komp 12 személygépkocsit és 21 utast szállított. A járművet a kapitány két folyamkilométerrel lejjebb tudta csak a partnak kormányozni. Az elszabadult kompot végül éjfél körül egy motoros hajó vontatta vissza a horányi révbe. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett, az ügyet a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága szakértők bevonásával vizsgálja.