Kovács Pistivel kampányol az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Egy ötéves kisfiú, Kovács Pisti lesz az SZDSZ kapmányának főszereplője. A liberális párt szerint a kampánynak nem arról kellene szólnia, hogy sikeres vagy sikertelen-e az ország, hanem arról, hogy a - kisfiúhoz hasonló - itt élő embereknek mitől és hogyan lesz jobb.
Vágólapra másolva!

A liberálisok azt szeretnék, ha ez a választási kampány arról szólna, hogy Kovács Pistinek és társainak, a Magyarországon élő embereknek mitől és hogyan lesz jobb - mondta az SZDSZ kampányfőnöke, Horn Gábor pénteki kampányindító sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a napokban utcára kerülő óriásplakátokat és a televíziós kampányfilmet.

Kovács Pisti ötéves, nem szavaz, nem fizet adót, nem jár munkába autóval, nem fizet tb-járulékot, és még senki sem ígért neki 15-dik havi csokit, Kovács Pisti az SZDSZ kampányarca - mondta Horn Gábor.

"A magyar politika attól hangos jelenleg, hogy ki, milyen vizslát és mikor indított el, ki volt ügynök, ki mit tud mondani arról, hogy sikeres-e, vagy kudarcos-e ez az ország. Mi azt szeretnénk, hogy ha nem erről szólna a kampány, azt szeretnénk, ha a kampány arról szólna, hogy Kovács Pistinek és társainak, a Magyarországon élő embereknek mitől és hogyan lesz jobb" - mondta Horn Gábor.

A szabad demokraták szerint Kovács Pistinek nem attól lesz jobb az élete, hogy ha Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor alakíthat kormányt, hanem ha végre Magyarországon, átfogó egészségügyi reform lesz, olyan egykulcsos adórendszert vezetnek be, amely jóval könnyebbé teszi a családok, a vállalkozók, a munkavállalók életét, ha a közigazgatásban, az államigazgatásban jelentős reformot hajt végre ez az ország, és folytatni lehet az elkezdett, liberális oktatási reformot is.

A szabad demokraták "Jöjjön el az én országom" internetes kampányában 110 ezren töltötték ki a 14, a mindennapi életet befolyásoló társadalmi, gazdasági kérdésekből álló kérdőívet. A kitöltők többsége a liberálisok álláspontjával értett egyet. A válaszadók 91 százaléka támogatta a kisebb parlament létrehozását, 90 százalék fölötti volt a támogatottsága a bürokrácia leépítésének, 83 százalék voksolt az autópálya-építés folytatása mellett, 75 százalék támogatja az euró mielőbbi bevezetését, mintegy 71 százalék szerint szükséges a magántőke bevonása az egészségügybe, 70 százalék gondolja, hogy az egyházakat tartsák el a híveik, és ugyanennyien támogatják az egykulcsos adórendszert.