Gyurcsány nyitotta meg az új politikusképzőt

Vágólapra másolva!
Gyucsány Ferenc miniszterelnök nyitotta meg a Demos Magyarország Alapítvány által létrehozott új politikai iskolát. A kormányfő közölte, hogy meg kell újítani a baloldalt, az iskolát pedig úgy jellemezte, "tudatosan bizonyos fajta politikai értékeket vállaló iskola".
Vágólapra másolva!

A Demos Magyarország Alapítvány által létrehozott DELTA Politikai Iskolában pénteken harminc diák kezdte meg egy éves tanulmányait.

A most megnyíló politikai iskola célja, hogy olyan 25-35 év közötti, felsőfokú végzettségű fiatalokat képezzenek, akik a politikai szférában, a közigazgatásban dolgoznak vagy szeretnének dolgozni. A nonprofit intézmény oktatói között található Török Gábor, Kéri László, Debreczeni József és Sárközy Tamás.

A megnyitón Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elmondta: bízik abban, hogy a fiatalok olyan tudást kapnak, amellyel fiatal európai politikusok versenytársaivá válhatnak. Magyarország akkor lesz versenyképes, ha az országot vezető elitek, beleértve a politikai elitet is, versenyképesek lesznek - tette hozzá a kormányfő.

Gyurcsány beszélt arról is, hogy meg kell újítani a magyar baloldalt. Mint mondta, ez az elmúlt tizen-egynéhány évben fokozatos és kacskaringók nélküli volt, ez szépen és jól vállalható út, s egyre inkább gyarapodó eszmei és intellektuális háttér jellemzi.

A most kapuit megnyitó intézményt úgy jellemezte, hogy "ez az iskola tudatosan bizonyos fajta politikai értékeket vállaló iskola, ez az iskola úgy általában nincsen középen".
Hozzátette: ez az iskola nem azt mondja, hogy egyenlő távolságra van a konzervatív és a baloldali-szociáldemokrata gondolkodástól, hanem azt mondja, hogy a modern baloldal hagyományait, nézeteit valló, ebben az építkezés szándékát kereső iskola és szellemiség az, amit megvalósítani kíván.

Vitányi Iván, a felügyelőbizottság elnöke fontosnak nevezte, hogy olyan új nemzedéke legyen a politikának, amely elméletileg és gyakorlatilag is felkészült.