Együttműködik a Fidesz és a Vállakozók Pártja

Vágólapra másolva!
Választási megállapodást írt alá Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Császár Antal, a Vállalkozók Pártjának vezetője pénteken, Budapesten. Utóbbi annak ellenére működik együtt a Fidesszel, hogy az nem támogatja az egykulcsos adó bevezetését.
Vágólapra másolva!

A Vállalkozók Pártja négy listás - országos, területi - helyet kap, Hevesben és Somogyban pedig két egyéni jelöltjük indulhat a Fidesszel közösen - mondta el újságíróknak Császár Antal. Orbán Viktor hozzátette: egy listás helyet biztosítanak egy roma vállalkozónak.

Orbán Viktor a megállapodás aláírása előtt elmondott beszédében arról szólt: az államnak szolidárisnak kell lennie a vállalkozókkal, vagyis csökkenteni kell a tb-járulékot, meg kell védeni a magyar termékeket és szolgáltatásokat, a közbeszerzéseknél pedig előnyben kell részesíteni a magyar vállalkozókat. Ha ez megtörténik, akkor elvárható tőlük, hogy munkahelyeket teremtsenek és alkalmazottaiknak több bért fizessenek - tette hozzá. A Vállalkozók Pártjának elnöke elmondta: programjukban szerepel az egykulcsos adó, a járulékcsökkentés és a jövedéki törvény megreformálása.

[origo]/MTI