Meg akarta öletni magát a túszejtő

Vágólapra másolva!
Egy órán keresztül voltak egy fegyveres férfi foglyai a XIV. kerületi családsegítő munkatársai és ügyfelei. A fegyverrel fenyegető férfi szociális helyzetének javulását szerette volna elérni a túszejtéssel.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön késő este fejeződött be a túszejtő fiatalember kihallgatása. A férfi tettét azzal indokolta, hogy munkát szeretett volna. Ezt szerette volna korábban is elérni a családsegítő szolgálatnál, ám akkor sem tudtak segíteni neki. KIhallgatása során elmondta, most azzal a szándékkal ment a szervezethez, hogy ha nem kap pozitív választ, a kiérkező rendőröket arra kényszeríti, hogy lelőjjék, ezáltal mint áldozat hívja fel a figyelmet sorsára - mondta el a kihallgatás után az [origo] -nak Schőn Péter, a BRFK sajtószóvivője. A fiatalembernél gáz-riasztó fegyver volt, amellyel közelről maradandó sérüléseket lehet okozni, és nehezen különböztethető meg az éles lőfegyvertől.

A férfi, akit emberrablás minősített esetével gyanúsítják őrizetben marad, a rendőrség előzetes fogva tartására tesz javaslatot. Tettéért 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A fiatalember csütörtökön dél körül ment be a Füredi parki családsegítőhöz, ahol fegyverrel fenyegetőzve 10 alkalmazottat, illetve ügyfelet egy helyiségbe terelt. A rendőrséget egy ügyfél értesítette, aki szeretett volna bemenni a családsegítő szolgálathoz - közölte szóvivő.

A rendőrök kiérkezése után a 19 éves fiatalember öt túszt kiengedett az épületből, a bentmaradókat a rendőrök 13 óra körül sértetlenül kiszabadították, a férfit elfogták. A túszok között férfiak és nők egyaránt voltak, de gyerek nem tartózkodott az épületben. A rendőrségen meghallgatják az összes túszt is.

A családsegítő szolgálat épületében egy óvoda is található, de a két intézménynek külön bejárata van. Az óvoda munkatársai nem észleltek semmit a történtekből, a foglyul ejtésről csak azt követően szereztek tudomást, hogy kiléptek saját épületrészükből. A gyerekekért érkező szülők közül sokan nem is hallottak róla, hogy mi történt a szomszédos családsegítőben.