Nem kell az új főigazgató a Pető Intézetnek

Vágólapra másolva!
Nem engedik be irodájába a február 1-jével kinevezett új főigazgatót a Pető Intézetben. Az intézet Főiskolai Tanácsa szerint az új vezetőről szóló döntés törvénytelen volt, és megkérdőjelezik szakmai kompetenciáját is - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Február 1-jével új főigazgatót nevezett ki a Nemzetközi Pető András Közalapítvány kuratóriuma a Pető Intézet élére. A pályázaton a gyerekorvos végzettségű dr. Makói Zsuzsát választotta ki a kuratórium, állítólag anélkül, hogy engedte volna a Főiskolai Tanácsnak, hogy éljen véleményezési vagy javaslattételi jogával - írja a Népszabadság.

Kökényessy László az intézet gazdasági vezetője úgy véli, hogy a hét jelentkező közül önkényesen hirdetett nyertest a kuratórium. Kökényessy szerint a törvénytelenség mellett az is megkérdőjelezi a döntés helyességét, hogy az új vezetőnek más irányú a szakmai múltja, ráadásul eddig nem is ismertetett az intézettel semmilyen szakmai programot.

Pető Intézethttp://www.peto.hu/

A pályáztatást érvénytelennek tartja a Pető Intézet az eljárási jogszabályok megsértése miatt. A lap szerint az új főigazgató már többször is megpróbálta átvenni az intézet irányítását, de nem jutott be az irodába, mert nem kapta meg a kulcsokat.