Angyalföldön büntetik a járdán parkolást

Vágólapra másolva!
A jövő héttől megbüntetik Újlipótvárosban a járdán parkoló autósokat - olvasható a pénteki Népszabadságban. A gépkocsik akadályozzák a buszok és a trolik közlekedését, és a gyalogosok nem férnek el miattuk a járdán.
Vágólapra másolva!

A XIII. kerületi közterület-felügyelet egyelőre csak szórólapokon figyelmezteti a szabálytalanul parkoló autósokat a KRESZ betartására, de jövő héttől megbünteti azokat a gépkocsi-tulajdonosokat, akik elfoglalják a járdát a gyalogosok elől. A Népszabadság beszámolt róla: lakossági panaszok és a BKV segítségkérése miatt döntöttek a szigorú intézkedések bevezetése mellett.

A KRESZ szerint a menetiránnyal szerinti jobb oldalon, a járdával párhuzamosan szabad parkolni, viszont ezt csak kevesek tartják be. Brecska Zoltán, a kerületi közterület-felügyelet vezetője a Népszabadságnak elismerte, hogy az intézkedések miatt csökkenni fog a parkolóhelyek száma, de elsődleges céljuk a gyalogosok védelme. A járdán parkoló autók miatt helyenként a BKV egyes járatai - a 15-ös és 133-as busz, valamint a 76-os és a 79-es troli - is elakadtak.

A szigorítás egyelőre csak Újlipótvárosban érvényes, de a bírságolást folyamatosan kiterjesztik majd az egész kerületre. A felügyelet megállapodott már a városrész vezetőivel és a fizető parkolókat üzemeltető társasággal is. A cég az utcasarkokon felfesti a megengedett parkolást mutató jeleket.