Vizsgálják az önrobbantó férfi ügyét

Vágólapra másolva!
Maradandó kézsérülést szenvedett az a férfi, akinek autójában robbanás történt szerda este Budapesten. Az MTI szerint a férfi öngyilkos akart lenni, a rendőrség azonban még vizsgálja a motivációját.
Vágólapra másolva!

Vizsgálja a rendőrség annak a férfinak az ügyét, aki a XXIII. kerületi Vecsés út közelében, egy erdő mellett majdnem felrobbant az autójában, szerda este fél hét körül. Az MTI szerint a 47 éves budapesti férfi öngyilkos akart lenni, és tette végrehajtásához két hónappal ezelőtt bányászati robbanóanyagot szerzett be.

A robbanás azonban nem ölte meg, hanem összeroncsolta egyik kezét, és betörte autója üvegét. A BRFK közlése szerint maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett, és anyagi kár is keletkezett. A férfi maga hívta ki telefonján a mentőket, akik súlyos sérülésekkel szállították be őt a Merényi kórházba.

A BRFK kommunikációs osztályán az mondták az [origo] kérdésére, hogy a férfi ellen robbanószerrel és robbanóanyaggal való visszaélés miatt eljárást indít a XXIII. kerületi rendőrkapitányság.

MTI/[origo]