Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Felgyújtottak egy komlói éttermet

Vágólapra másolva!
Felgyújtottak egy éttermet Komlón hétfőn hajnalban, személyi sérülés nem történt. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.
Vágólapra másolva!

Az ismeretlen elkövető, vagy elkövetők a hátsó ajtón át betörtek az épületbe, melynek padlásterében égést gyorsító anyagot locsoltak szét és lángra lobbantották. A földszinten megnyitottak két PB-gázpalackot, közelükben pedig gyertyákat gyújtottak, hogy robbanást idézzenek elő, majd távoztak - számolt be a részletekről Kispál József, Komló megbízott tűzoltóparancsnoka.

Az őrnagy elmondta, hogy a tűzoltókat hajnali két óra körül riasztották. Két autóval és nyolc fős személyzettel néhány percen belül a helyszínre értek, elzárták a gázcsapokat, elfújták a gyertyákat, majd mintegy négy órán át tartó oltási munkát követően megfékezték a padlástérben okozott tüzet. Személyi sérülés nem történt, a padlástér és a tető azonban használhatatlanná vált. A kár mintegy tízmillió forint - tette hozzá a parancsnok.

A tűzoltóság az ügyet átadta a rendőrségnek, amely nyomozást indított a gyújtogatók kézre kerítésére. Kispál József a lehetséges indítékokról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Az MTI információ szerint az éttermet néhány héttel ezelőtt már megpróbálták felgyújtani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről