Beismerte bűnösségét az aszódi rablók sofőrje

2005.12.01. 11:52

Beismerte bűnösségét csütörtökön, a Pest Megyei Bíróságon az aszódi pénzszállítórablás elsőrendű vádlottja. A férfi vallomása szerint ő vezette azoknak a támadóknak az autóját, akik közel félmilliárd forintot raboltak el 2003-ban.

Az aszódi pénzszállító autó elleni fegyveres rablás elsőrendű vádlottja csütörtökön, a Pest Megyei Bíróságon beismerte bűnöségét. A félmilliárdos rablással vádolt férfi a bíróságon nem kívánt vallomást tenni, kérdésekre sem válaszolt, bűnösségét viszont elismerte.

A vád szerint 2003. május 12-én három sötét ruhás, álarcos fegyveres támadta meg az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autót, géppisztolyból lövéseket adtak le és 481 millió forintot zsákmányoltak. Személyi sérülés nem történt. Még 2003 májusában elfogták az első gyanúsítottat, majd az eljárás során több más gyanúsítottat is elfogtak: volt akit nemzetközi elfogatóparanccsal az Interpol hozott haza Németországból, volt aki néhány napja, hamis útlevéllel akart Romániába szökni, de a határon feltartóztatták.

Az első rendű vádlott csütörtökön ismertetett vallomása szerint ő vezette a támadók autóját. A férfi vallott arról is, hogy egyik társuk a biztonsági cégnél dolgozott és így tudott arról, hogy a pénzszállító egyik ajtaja rossz, a rablás napján pedig két idősebb biztonsági őr lesz szolgálatban, akik várhatóan kevésbé tartják be a szabályokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK