Megint kigyulladt egy BKV-busz

2005.07.29. 9:11

Ismét tűz volt egy BKV-buszon, de sérülés nem történt. Szerdán ugyanazon a vonalon és környéken gyulladt ki egy ugyanilyen típusú BKV-busz. A közlekedési társaság egyelőre nem tudja megállapítani, típushibáról van-e szó.

Ismét tűz volt a BKV egyik autóbuszán pénteken, de senki nem sérült meg - közölte a társaság fődiszpécsere a távirati irodával. A szerdai esethez hasonlóan ismét a 128-as vonalon közlekedő egyik kocsi motorterében keletkezett tűz, a reggeli órákban, a XII. kerületi Hadik András és a Tarpatak utca sarkánál - mondta Szántó Ferenc fődiszpécser.

Az utastérbe nem terjedtek át a lángok, amelyeket hamarosan eloltottak, személyi sérülés nem történt. Szerdán szintén ezen a vonalon, a Hadik András és a Fészek utca sarkánál egy ugyanilyen típusú buszban keletkezett tűz. Sérülés akkor sem történt. Szántó Ferenc azt nem tudta megmondani, hogy vajon típushibáról van-e szó, de azt elmondta, hogy az elsődleges vizsgálat szerint az üzemanyagellátó berendezés hibásodhatott meg.

A szerdán kigyulladt busz részletes vizsgálatát a nap folyamán végzik el a tűzoltók a BKV kelenföldi garázsában, az eredmények ismeretében pedig már pontosabb információkkal szolgálhatnak a tűz okáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK