Lezuhant egy helikopter Pest megyében

2005.07.23. 20:21

Lezuhant egy mezőgazdasági helikopter Pest megyében, Mikebuda és Albertirsa között. A tűzoltók a roncsok között megtalálták a pilóta holttestét.

Lezuhant egy mezőgazdasági helikopter a Pest megyei Mikebuda közelében szombaton kora este, a pilóta bennégett - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A tűzoltók a kiégett gép roncsai közül egy személy holttestét szabadították ki, minden bizonnyal a pilótáét. Több személy az eddigi információk szerint nem volt a fedélzeten - mondta Dobson Tibor. A gép lakott területektől távol, Mikebuda és Albertirsa között zuhant le. A baleset okát szakértők vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a Kamov típusú mezőgazdasági helikopter egy erdősávban zuhant le eddig tisztázatlan okokból. A rendőrség szemtanúk után kutat, és szakértők bevonásával vizsgálja az esetet. Egyelőre még keresik a gép tulajdonosát - tette hozzá Lukácsi Zsuzsa.

 

Csütörtökön egy másik, szintén Kamov típusú mezőgazdasági helikopter szenvedett balesetet felszállás előtt a földön, a Csongrád megyei Csanádpalota külterületén. A gép forgó rotorja eddig ismeretlen okból leszakadt, és a pilótafülkébe vágódott. Annál az esetnél a pilóta a csodával határos módon csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK