Megtalálták a kecskeméti maffiaper védett tanúját

2005.07.01. 15:09

A rendőrség ismét felvette a kapcsolatot azzal a szerb férfival, aki tanúként vesz részt a kecskeméti maffiaperben. A férfi csütörtökön tűnt el.

A rendőrség ismét felvette a kapcsolatot azzal a szerb férfival, aki tanúként vett részt a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon R. László és tíz társa ellen folyó perben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. Garamvölgyi László elmondta, hogy a hatóságokkal vádalkut kötött, szerb-montenegrói állampolgárságú tanú "csak ideiglenesen került ki a rendőrség látóköréből". Garamvölgyi elmondta: a tanú nincs benne a tanúvédelmi programban, a férfinak csak személyi védelem jár.

A Kecskeméten folyó maffiaper csütörtöki tárgyalási napján, a tanácsvezető bíró bejelentette, hogy a korábban kihallgatott szerb-montenegrói állampolgárságú tanú, és egy másik tanú szembesítése elmarad, mert a férfi eltűnt. A tanácsvezető bíró elmondta: a rendőrök által megbeszélt időpontban nem jelent meg a tanú, akit Kecskemétre kellett volna szállítani.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon R. László és tíz társai elleni büntetőperben az ügyészség emberölés előkészülete, fegyvercsempészet és lőfegyverrel való visszaélés miatt emelt vádat. A hatóságok szerint az R. vezette bűnözői csoport egy rivális banda vezetőjének megölésére készült és ezért csempészett be az országba fegyvereket. A szerb férfi, aki a bűnügy nyomozati szakaszában még gyanúsítottként szerepelt, vádalkut kötött a hatósággal, és a bíróság előtt terhelő vallomást tett R.-ékre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK