Már nem nyomoznak a cigányirtó játék miatt

2005.07.01. 17:21

A rendőrség megszüntette a nyomozást a cigányirtó játék ügyében, mert annak tartalma nem minősül közösség elleni izgatásnak. A határozat ellen panaszt nyújt be egy roma hírportál szerkesztősége.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség az internetes "cigányirtó játék" ügyében indított nyomozást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A rendőrség a játék tartalma alapján megállapította, hogy "az nem meríti ki a közösség elleni igazgatás törvényi tényállási elemeit" - mondta Tafferner Éva, megerősítve a Romnet internetes roma hírportál információját.

A BRFK ügyészségi állásfoglalás alapján szüntette meg a nyomozást, a határozat ellen nyolc napon belül lehet panaszt benyújtani. A RomNet szerkesztősége - mint az internetes oldalon olvasható - panasszal kíván élni a határozat ellen.

A rendőrség júniusban, több feljelentés nyomán indította a nyomozást. A nyomozók akkor lefoglalták az Oláh Action elnevezésű "romaellenes" játékot az azt működtető internetszolgáltató cégtől.

KAPCSOLÓDÓ CIKK