Spanyolországba vitték prostituáltnak a magyar lányokat

2005.06.30. 16:42

Fegyházbüntetésre ítélte a bíróság egy Spanyolországban magyar lányokat futtató banda több tagját. A vádlottak 1998 és 2000 között erőszakkal Spanyolországba vittek magyar lányokat, és prostitúcióra kényszerítették őket.

Öten kilenc és fél, illetve hat és fél év közötti fegyházbüntetéseket, hárman pedig két-három éves börtönbüntetéseket kaptak a Spanyolországban magyar lányokat futtató bűnszervezet 17 vádlottja közül a Pest Megyei Bíróság csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítélete szerint. Az emberkereskedelem minősített esete, személyi szabadság megsértése, kitartottság és közokirat-hamisítás miatt fegyházbüntetésre ítéltek nem bocsáthatóak feltételes szabadlábra.

A bíróság kiszabott még felfüggesztett szabadságvesztéseket és pénzbüntetéseket, illetve egyetlen vádlottat felmentett, akit viszont más eljárásban korábban az ügyészség megvádolt az érdi darabolós gyilkossággal.

Az ítélet szerint a vádlottak 1998 és 2000 között megtévesztéssel, erőszakkal Spanyolországba vittek magyar lányokat, és az ottani bárokban prostitúcióra kényszerítették őket. A lányok pénzét elvették.

KAPCSOLÓDÓ CIKK