Debreceni az újév első újszülöttje

2005.01.01. 17:03

Egy óra 4 perckor született meg az ország első kisbabája Debrecenben. A kisfiú 1650 grammal és 42 centiméterrel jött a napvilágra császármetszéssel.

Debrecenben jött világra az ország első újévi kisbabája, Erdei Máté 1 óra 4 perckor született császármetszéssel, súlya 1650 gramm, hossza 42 centiméter. Szintén a Hajdú-Bihar megyei városban született, de egy perccel később Ludmann Bianka, aki a Kenézy Gyula Kórház szülészetén 3400 grammal látta meg a napvilágot 1 óra 5 perckor. Ugyanebben a percben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyíregyházi szülészeten is világra jött egy gyermek, akinek a nevét nem kívánta közölni a gyógyintézet.

A fővárosban 3 óra 40 perckor született meg a 2005 első kisbabája a Szent Imre Kórházban. Berényi Eszter 3350 gramm, 53 centiméterrel jött világra, van egy bátyja, édesanyja pedig 29 éves.

Békés megyében az idei esztendő első kisbabája a gyulai Pándy Kálmán kórház szülészetén jött világra egy óra hét perckor. Az 53 centiméteres vésztői kisfiú az Alex nevet kapta, 3650 gramm súllyal jött a világra.

Komárom-Esztergom megyében Tatabányán született 2005 első újszülöttje. Józsa Katalin és Nemes László kislánya,  Nemes Evelyn 1 óra 25 perckor született a Szent Borbála Kórházban. Az újszülött 4900 gramm súllyal és 52 centiméterrel jött világra.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 óra 16 perckor, a megyeszékhelyen született meg az új év első kisbabája a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban. Bolla Ákos 3040 gramm és 48 centiméter hosszú. A kisfiú és édesanyja, Őri Szilvia jól van.

Mentőben született meg az idei első baba Vas megyében. A szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályának ügyeletes orvosa szerint a kislány 2920 grammal született meg a mentőautóban 2 óra 30 perckor. Dr. Nedeczki Iván hozzátette: az újszülött a Fanni nevet kapta. A gyermek és a kőszegi édesanya, akinek ez volt a második szülése, egészséges.

Somogy megye ez évi első kisbabája a nagyatádi kórházban született meg 3 óra 10 perckor. Az újszülött 3260 grammal született, a család második gyermeke és a Barnabás nevet kapta. Az édesanya és a csecsemő is jól van.

Fejér megyében a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban született meg az év első babája, Szilágyi Roxána.A ráckeresztúri házaspár hatodik gyermeke 3 óra 12 perckor jött világra, 2850 grammos és 50 centiméter hosszú. A szülésznő tájékoztatása szerint az újszülött és 34 éves édesanyja jól van.

Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 3 óra 40 perckor született meg az első borsodi csecsemő. A kislány 3250 gramm súllyal jött a világra és Noéminek hívják.

Bács-Kiskun megyében elsőként a Kalocsai Kórház és Rendelőintézetben született kisbaba 5 óra 15 perckor. Illés Lilla és édesanyja, dr. Istella Mónika mindketten egészségesek.

Tolnában 7 óra 5 perckor született meg az idei első gyermek. Koprivanecz Kira Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János kórház szülészetén jött a világra. Kira a család második gyermeke, a kislánynak egy öccse van. 

Nógrád megyében egy kisbaba született az új év délelőttjén a pásztói kórházban. Fél tízkor császármetszéssel jött világra a 3000 grammos kislány a pásztói Margit Kórházban.

Szegeden született Csongrád megye első kisbabája, a kisfiú egy óra tizenhat perckor jött a világra. Jakus Olivér 3810 grammal látta meg a napvilágot a szegedi II.számú Kórházban. A család harmadik gyermeke édesanyjával együtt jól van.