Büntetik a mozgássérült-parkolókat elfoglaló autósokat

Vágólapra másolva!
Negyvenhárom autósra szabtak ki helyszíni bírságot egy hét alatt Fejér megyében, amiért elfoglalták a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyeket, emellett tizenegy sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, negyvenkét autóst pedig figyelmeztettek emiatt - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A múlt heti razzia során a megye hat városában ellenőrizték a rendőrök, hogy az autósok tiszteletben tartják-e a mozgássérültek számára fenntartott, felfestett vagy táblával jelölt parkolóhelyekre beállás tilalmát - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bicskén, Gárdonyban és Sárbogárdon egyetlen autóst sem kellett figyelmeztetni vagy megbírságolni a kijelölt parkolóhelyek jogszerűtlen igénybe vétele miatt, és Móron is mindössze két sofőr szegte meg a szabályt, s kapott helyszíni bírságot - ismertette R. Szabó Ágnes.

Hozzátette: Dunaújvárosban viszont a parkolóhelyek jogtalan elfoglalása miatt négy autóst kellett feljelenteniük a rendőröknek, 31 esetben helyszíni bírságot kiszabniuk, 39 sofőrt pedig figyelmeztetniük.

A szóvivő közölte, Székesfehérváron sem volt jobb a helyzet: ott hét autós ellen kezdeményeztek szabálysértési eljárást, tíznek helyszíni bírságot kell fizetnie, hármat pedig figyelmeztetésben részesítettek a rendőrök.

A mozgássérültek számára kijelölt parkolóhelyek ellenőrzése októberben is folytatódik.