A rádió vezetéséről egyeztetnek

Vágólapra másolva!
Szili Katalin hétfőn találkozik Gellért Kis Gáborral, a Magyar Rádió működését felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnökével, hogy a rádió helyzetéről egyeztessenek. A találkozót múlt kedden kezdeményezte a házelnök.
Vágólapra másolva!

Szili Katalin házelnök ma találkozik Gellért Kis Gáborral, a Magyar Rádió működését felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnökével, hogy a rádió vezetéséről egyeztessenek. Hetek óta tart a vita arról, ki jogosult megnevezni azt a személyt, aki a régi elnök mandátumának lejárta és az új vezető hivatalba lépése közötti időszakban irányíthatja a Magyar Rádió Rt.-t.

Júliusban Kondor Katalin távozó elnök Hollós János igazgatásszervezési, a kuratóriumi elnökség koalíciós oldal által delegált négy tagja pedig Gőblyös István gazdasági alelnököt bízta meg ügyvezetéssel. Mivel Gőblyös István úgy nyilatkozott, csak egyértelmű jogi helyzetben hajlandó átvenni az ügyeket, néhány nappal később a kuratóriumi elnökség kormányoldal jelölte tagjai úgy határoztak, Szijártó István gazdasági igazgatót nevezik ki az intézmény tulajdonosi megbízottjának.

A nagykuratórium múlt hétfői ülésén két civil tag kezdeményezésére - noha az elnök a voksolás előtt bezárta az ülést -, a testület úgy foglalt állást, hogy Hollós János megbízását tekinti szabályosnak. Időközben Gellért Kis Gábor arról tájékoztatta Hollós Jánost, hogy nem folyósítja a Magyar Rádiónak a közalapítványon keresztül jutó állami forrásokat, amíg az alelnök nem adja át Szijártó Istvánnak az intézmény átmeneti vezetését.