Katonák üzemeltették a droghálózatot

Vágólapra másolva!
Két szerződéses katonát és négy másik személyt vett őrizetbe a Katonai Ügyészség a múlt héten. A csoport kábítószert csempészett Belgiumból és Hollandiából, majd a drogot itthon értékesítették. A két katona kiemelkedő szerepet játszott a hálózat működtetésében.
Vágólapra másolva!

Összesen hat személyt, köztük két szerződéses állományú szakaszvezető katonát vett őrizetbe a Katonai Ügyészség a múlt héten - mondta el a Katonai Ügyészség szóvivője csütörtökön. A drogkereskedők Belgiumból és Hollandiából csempésztek kábítószert Magyarországra, ahol újracsomagolták, és terjesztői hálózat segítségével értékesítették.

A múlt heti tettenérés után összesen 25 kilogramm marihuánát, illetve kisebb mennyiségű hasist és hallucinogén gombákat foglaltak le a nyomozók. Eddig hat személyt vettek őrizetbe, a bíróság mindegyikük esetében elrendelte az előzetes letartóztatást. A két katona a Petőfi laktanya honvédségi fogdájában ül.

Az ügyészségi szóvivő szerint az egyik katona "kiemelkedő szerepet játszott a hálózat üzemeltetésében". A szóvivő a folyamatban lévő nyomozás érdekében nem kívánta elmondani, hogy az ország melyik részében tevékenykedtek a drogkereskedők, illetve azt sem, hogy a két szerződéses katona a Magyar Honvédség melyik alakulatánál szolgált.