Szándékosan szúrt Mortimer

Vágólapra másolva!
Szándékosan szúrt meg kardjával az álló 21-es buszon a 17 éves Mortimer május 8-án a Moszkva téren egy roma fiút a rendőrségi szakértő szerint. A gyanúsított korábban azzal védekezett, hogy véletlenül szúrt, mert a busz hirtelen elindult.
Vágólapra másolva!

A szakértői vélemény szerint célzott szúrással, azaz szándékosan szúrt a Mortimer becenevű fiatalember - mondta Szigeti József, az BRFK erőszakos személy és vagyon elleni bűncselekmények alosztályának vezetője a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában. A rendőr szerint a bizonyítási kísérletnél bebizonyosodott, nem állja meg a helyét Mortimer védekezése, amely szerint véletlenül szúrta meg a roma fiút, mert a busz hirtelen elindult. A szakértői vélemények szerint a busz állt, sem irányváltoztatást, sem mozgást nem végzett, Mortimer pedig célzottan szúrt - közölte a nyomozás vezetője. A rendőrség szerint a gyanúsított vallomásán kívül semmi más nem bizonyítja azt sem, hogy önvédelemből szúrt a gyanúsított, mert a 15 éves fiú egy zsebkéssel megfenyegette őt.

Szigeti szerint hétfőn szembesítik a Mortimer vallomásával és a szakértői véleményekkel a szúrás következtében májusban életveszélyes sérüléseket szenvedett roma fiút. A két érintett nem találkozik személyesen, a bizonyítási kísérleten felvett anyagot mutatják be az áldozatnak. "Egy szokványos nézeteltérésnek a befejező aktusa volt, egy előzetes szóváltást követően történt a szúrás" - nyilatkozta a tettes motivációjáról Szigeti József.

Május 8-án Budapesten a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében lévő megállóban, egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendőrség később elfogta a bűncselekménnyel gyanúsított 17 éves, törökbálinti - magát romának valló - szakközépiskolást, aki egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként társaival éppen harcművészetet gyakorolni igyekezett a Normafához.