Kizárhatják Atkári Jánost a fővárosi SZDSZ-frakcióból

Vágólapra másolva!
A fővárosi SZDSZ-frakció jövő keddi ülésén várhatóan szóba kerül Atkári Jánosnak a képviselőcsoportból való kizárása. Városházi SZDSZ-politikusok tájékoztatása szerint érlelődik a képviselőcsoportban az a gondolat, hogy a kormánypárti koalícióban megütközést kiváltó nyilatkozatai miatt kizárják a frakcióból Atkári Jánost.
Vágólapra másolva!

Bőhm András frakcióvezető pénteken csupán annyit mondott, hogy az általa összehívott jövő keddi rendkívüli frakcióülésen várhatóan napirendre kerülnek Atkári Jánosnak az elmúlt hetekben vihart kiváltó nyilatkozatai is.

Atkári János azt nyilatkozta: nincs tudomása arról, hogy a frakciószabályzat egyáltalán lehetővé teszi-e valakinek a kizárását. Közölte: már többször felvetette a frakciónak, hogy tisztázzák a nézetkülönbségeket, ha vannak ilyenek. Hozzátette, neki most is ugyanaz a véleménye a dolgokról, mint korábban. A politikus leszögezte, ha elválnak, akkor nem ő lép ki a frakcióból, hanem a frakció belőle. Megjegyezte, ez esetben független főpolgármester-helyettesként posztján marad mandátuma lejártáig.

Atkári János, aki 1994 óta főpolgármester-helyettesként Demszky Gábor legbelsőbb bizalmasa volt, az elmúlt hetekben többször is kritikusan szólt a városvezetéssel összefüggő kérdésekről.

A legutóbbi önkormányzati közgyűlésen vizsgálóbizottságot kezdeményezett a csepeli szennyvíztisztító-beruházás előkészítésének elhúzódása miatt. Ezt előbb megszavazták, majd visszavonták a döntést. Értelmetlennek tartotta annak a képviselői bizottságnak a felállítását is, amellyel az elakadt nagyberuházásokat akarják gyorsítani. A projektek csúszása miatt elmarasztalta a hivatal vezetését is.

Atkári Jánost tavaly novemberben rapid gyorsasággal megfosztotta kulcspozíciójától, legfontosabb feladataitól Demszky Gábor, aki csupán az adóügyeket hagyta meg egykori bizalmasának.