Halálos lakástűz Pusztavámon

Vágólapra másolva!
Kigyulladt a hálószoba egy pusztavámi családi házban. Az ágyban fekvő házaspár életét vesztette. Valószínűleg azért keletkezett a lakástűz, mert az ágyban cigarettáztak.
Vágólapra másolva!

Lakástűz okozta füstmérgezés és égési sérülések miatt meghalt egy házaspár Pusztavámon, a családi házukban pénteken. Az igazságügyi orvos szakértő elsődleges véleménye szerint egyikük halálát füstmérgezés és égés, a másikét füstmérgezés okozta - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szakértő megállapította, hogy a lakástüzet feltehetően az okozta, hogy az ágyban dohányoztak. Mivel az adott lakóhelyiség jól be volt zárva, a tűz nem terjedt tovább, s oxigénhiány következtében egy idő múlva kialudt - mondta el R. Szabó Ágnes.

A rendőrségi szóvivő hozzátette: a tűzszakértő feltételezését erősíti, hogy az elhunyt házaspár környezetében végzett adatgyűjtés során a nyomozók megtudták, a férj és feleség is dohányos volt és előfordult, hogy az ágyban is cigarettáztak. Az ügyben a móri rendőrkapitányság bűnügyi osztálya államigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot.