A 2-es metrón indul a szigorú ellenőrzés

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődik a BKV szigorú ellenőrzési akciója. Először a 2-es metrónál jelennek meg az ellenőrök és a biztonsági őrök. Már a metró bejáratainál mindenkit ellenőriznek.
Vágólapra másolva!

Jegybevételeinek növekedését várja a BKV a ma kezdődő "totális" ellenőrzési akciójától, amelyet várhatóan az év végéig fenntartanak. Az eddigi ellenőrzési rendszerüket kiegészítve előbb a 2-es metrón, majd a hónap második felétől a 3-ason, azt követően pedig a felszíni járműveken is folyamatos ellenőrzésekkel kívánják megakadályozni a jegy nélküli utazást járműveiken.

Csütörtöktől a 400 jegyellenőr munkájának segítésére a metró biztonsági őrök is bekapcsolódnak az ellenőrzési akcióba. Már a metró bejáratainál mindenkit ellenőriznek. A jegyek és a bérletek ellenőrzése mellett valamilyen igazolvány felmutatását is igénylik majd azoktól a magyar és az EU-állampolgároktól, akik a 65 éven felülieknek járó ingyenes kedvezmény alapján kívánnak utazni. A BKV-nak évi 39 milliárd forint körüli jegybevétele van. Becsléseik szerint 10-12 százaléknyi bliccelő miatt viszont évente több milliárd forint veszteségük származik.