Ringbe száll az SZDSZ elnökségéért Fodor Gábor

Vágólapra másolva!
Indul az SZDSZ elnöki posztjáért a március 19-i tisztújító szavazáson Fodor Gábor. A párt ügyvivője ezt egy tévéműsorban jelentette be kedden. Az SZDSZ-ben eddig hárman szerezték meg az elnökjelöltséghez szükséges támogatást.
Vágólapra másolva!

Fodor Gábor indul az SZDSZ elnöki posztjáért. A szabaddemokraták ügyvivője ezt egy televíziós műsorban jelentette be kedden reggel. "Igen, végül is úgy döntöttem, hogy elindulok" - mondta a politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. Fodor Gábor szerint az elmúlt években is számtalan alkalommal próbálta megmutatni, hogy "lehet bizonyos dolgokat másként is csinálni az SZDSZ-ben, másfajta liberális politikát is el lehet képzelni".

"Nekem nem Kuncze Gáborral van bármiféle személyes problémám, egyébként őt én nagyra becsülöm és egy kitűnő politikusnak tartom, énnekem a politikával van sokszor vitám" - mondta. Mint közölte, szeretné ezt világossá tenni, és elkerülni mindenfajta személyeskedésnek a látszatát. "Itt nem személyi kérdésekről van szó" - tette hozzá.

Fodor Gábor közölte, nem gondolja azt, hogy teljesen esélytelen lenne. "Másfelől pedig azt gondolom, hogy az eredménytől függetlenül ennek van értelme és van jelentősége" - mondta.

A kisebbik kormánypárt március 19-én választ elnököt. Az elnökjelöltséghez szükséges megfelelő számú támogató szavazatot eddig hárman szerezték meg: a jelenlegi elnökön, Kuncze Gáboron kívül, Fodor Gábor, illetve Kis Zoltán.