Vágólapra másolva!
Péntek reggel folytatódnak a tárgyalások a tüntető gazdák és a kormány képviselői között. A megbeszélések várhatóan a hétvégén is folytatódnak.
Vágólapra másolva!

A demonstráló gazdák és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízottai pénteken 9 órakor folytatják a tárgyalásokat a követelésekről Budapesten az Agrárgazdasági Kutatóintézetben. A csütörtökön kezdődött tárgyaláson a felek áttekintették a gazdademonstráció petíciójában megfogalmazott követeléseket, kifejtették álláspontjukat az egyes kérdéskörökről.

Összesen 25 témát már áttekintettek a gazdák és a kormány tárgyalóküldöttei, de péntekre is maradt még 15 megvitatandó kérdéskör - közölte Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke. Benedek Fülöp és Jakab István sem zárta ki, hogy a megegyezés érdekében a hét végén is hajlandók tárgyalni a felek. A tárgyalások érdemi részéről a két fél semmit nem árul el.