Huszonöt napra elhallgathat a Tilos Rádió

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla példátlan esetként észlelve és kirívóan súlyosnak minősítve a Tilos Rádió 2003 decemberi magatartását úgy foglalt állást: az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogszerűen döntött a műsorszolgáltatás harminc napos felfüggesztéséről - közölte Mateidesz Ilona, az ítélőtábla közigazgatási kollégiumának vezetője.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla a fellebbezés körében másodfokon az ORTT-vel és az első fokon eljáró bírósággal egyező álláspontra helyezkedett: a média világában példátlan esetként észlelte a rádió "magatartásait", amelyek kirívóan súlyosnak minősültek. Az ORTT a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát egyes, 2003 decemberi műsorokban elhangzott keresztényellenes kijelentések miatt függesztette fel. A médiumot emellett hat hónapra kizárták a Műsorszolgáltatási Alap támogatásából és "utolsó figyelmeztetésben" részesítették.

A Tilost első fokon harminc napos felfüggesztéssel büntették, amit a Fővárosi Ítélőtábla most helybenhagyott, mivel azonban a rádió 2004 januárjában öt napra már felfüggesztette a műsorszórást, még huszonöt napra kell ugyanezt tennie. A szerdai ítéletet 30 napon belül kell írásba foglalni. A rádióval az első fokú bíróság közli majd a határozatot.

A Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen nincs mód fellebbezésre.

(Az [origo] több munkatársa részt vesz a Tilos Rádió műsorainak szerkesztésében.)

MTI - [origo]