Kérdések az MTV közéleti csatornája nyilvántartásba vételénél

Vágólapra másolva!
Szabálytalan módon vetette nyilvántartásba a Magyar Televízió (MTV) közéleti csatornáját a menedzsment az Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT) - nyilatkozta a közszolgálati intézményt felügyelő közalapítvány kuratóriumának egyik tagja pénteken.
Vágólapra másolva!

Gráf Csilla közölte, hogy az M3 nyilvántartásba vetetése során az intézmény olyan iratot nyújtott be, amely azt tanúsítja, hogy a kuratórium elnöksége jóváhagyta az új adó indítását, holott ilyen döntésről a társadalmi delegáltakkal kiegészült testületnek, azaz a kuratóriumnak kellet volna határoznia.

"Ez a gyakorlat az ORTT félrevezetésének számít" - jelentette ki, hozzátéve, az MTV jelenlegi anyagi helyzetében "abszurd", hogy elindítsanak egy olyan adót, amely - Gráf Csilla közlése szerint - évi hárommilliárd forintos költséggel járna.

Az intézmény élére tavaly márciusban megválasztott Rudi Zoltán elnöki pályázatában szerepelt tematikus televíziós csatornák indítása. Az elsőnek szánt közéleti adót idén nyáron vette nyilvántartásba az ORTT, ám az MTV anyagi nehézségei miatt úgy döntött a menedzsment: ebben az évben nem indítja el az M3-at.

A beadványt az ORTT "szabályosnak, törvényesnek, pontosnak ítélte meg; úgy gondolom, ezt a kurátoroknak nincs joguk felülírni" - nyilatkozta Rudi Zoltán, az MTV elnöke a távirati irodának. Hozzátette: a kérdés egyébként okafogyott, hiszen anyagi gondjaik miatt nem is indult el az új csatorna.

Czeglédi László, a kuratórium elnöke eddig nem kommentálta az elhangzottakat.