Negyedmilliárd forintnyi ruhát foglaltak le a vámosok

Vágólapra másolva!
Egy nap alatt 260 millió forint értékű csempészett ruhát foglaltak le a vámosok. A vámhivatal mobil ellenőrei rajka térségében ellenőriztek egy cseh, illetve nem sokkal később egy szlovák kamiont. Mindkét jármű rakterében nagy mennyiségű hamis ruhát találtak a vámosok.
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt 260 millió forint értékű csempészett hamis ruhát foglaltak le a vámosok - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője szombaton. Sipos Jenő ezredes elmondta: a győri vámhivatal mobil ellenőrzési csoportja pénteken este a rajkai határátkelő térségében ellenőrzött egy cseh konténerszállító kamiont, amely az okmányok alapján ruházati terméket szállított.

A vizsgálat során a vámokmányokon szereplő árun felül több mint 10 ezer elrejtett pulóvert találtak, ezeken a márkajelzés ráadásul megtévesztő volt, azaz hamisítványok voltak. A vámosok lefoglalták a 150 millió forint értékű szállítmányt.

A szóvivő tájékoztatása szerint ugyanez a mobil ellenőrzési csoport néhány órával később egy szlovák járművet ellenőrzött, amely szintén távol-keleti származású ruházati terméket szállított. A jármű sofőrje semmilyen vámokmányt nem tudott bemutatni, a 43 ezer darab - 110 millió forint értékű - hamisított nadrágot, pulóvert, kabátot a vámosok szintén lefoglalták. Mindkét ügyben csempészet, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt indítottak eljárást a vámosok.