Visszavonnák a debreceni Kenézy kórház főigazgatójának megbízatását

Vágólapra másolva!
A debreceni Kenézy Gyula Kórház főigazgatója vezetői megbízatásának visszavonását javasolja a fenntartó Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésnek az úgynevezett "laborügyet" vizsgáló bizottság - közölte Rácz Róbert, a bizottság vezetője.
Vágólapra másolva!

Az ügy előzménye, hogy G. Kiss Gyula főigazgató felbontotta a labor működtetési szerződését a megbízatást közbeszerzési eljárással megnyert céggel, majd közbeszerzés nélkül adott megbízást egy másik cégnek a kórházi labor működtetésére. A közbeszerzési döntőbizottság ezért 9 millió forintos büntetés megfizetésére kötelezte a kórházat.

A fenntartó megyei önkormányzat vizsgáló bizottsága részletes jelentést fogadott el a "laborügy" előzményeiről és következményeiről, s a keddre összehívott rendkívüli közgyűlésnek javasolja G. Kiss Gyula főigazgató vezetői megbízatásának indoklás nélküli visszavonását.

G. Kiss Gyula főigazgató korábban egy pénzügyi-gazdasági vizsgálat megállapításaira hivatkozva visszavonta Weisz Péter gazdasági igazgató vezetői megbízatását. Weisz Péter koncepciós ügynek nevezte az ellene folyó eljárást, s úgy vélte: azért érte a retorzió, mert ő nem írta alá az ominózus laborügyben a tendernyertes megbízatásának a felmondását.

Weisz Péter gazdasági igazgatói munkakörbe való visszahelyezése érdekében levelet intézett a kórház főigazgatójához és a hajdú-bihari közgyűlés elnökéhez Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke, aki az ügyről tájékoztatta Rácz Jenő egészségügyi minisztert is.

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés kedden rendkívüli ülésen tárgyalja a Kenézy Gyula Kórház főigazgatója vezetői megbízatásának visszavonására tett vizsgáló bizottsági javaslatot.