Műszaki hiba okozhatta a hegyeshalmi balesetet

Vágólapra másolva!
A gépkocsi műszaki hibája okozhatta a hegyeshalmi határnál azt a baleset, amelyben egy román állampolgár meghalt, kettő pedig megsérült hétfőn késő este. A két sérült közül az egyik később a kórházban vesztette életét. A férfi és a két nő okmányai rendben voltak.
Vágólapra másolva!

Nem zárható ki, hogy a gépkocsi műszaki hibája - esetleg fékhiba - okozta Hegyeshalomnál azt a baleset, amelyben egy román állampolgár meghalt, kettő pedig megsérült hétfőn késő este - közölte a határőrség szóvivője. Tímár Zoltán alezredes, a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője kedden elmondta, hogy a három román állampolgár okmányai rendben voltak, magyarországi tartózkodásuk szabályos volt. Hozzátette, hogy a rendőrség által végzett alapos műszaki szakértői vizsgálat fogja eldönteni, hogy mi okozta a halálos kimenetelű balesetet.

A három román állampolgár egy osztrák rendszámú gépkocsival érkezett a hegyeshalmi határátkelőhöz. Az autó a nem európai uniós állampolgárok ellenőrzésére szolgáló forgalmi sávból kikanyarodva nagy sebességgel áttért egy akkor éppen használaton kívüli másik sávba. Nekiütközött a forgalmi sávokat elválasztó, betonból készült terelőelemeknek, megpördült a tengelye körül, majd felborult és nekicsapódott a betonnak.

A jármű 30 éves férfi utasa a helyszínen életét vesztette. Két női utastársa közül az egyik életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt beszállították a győri kórházba, ahol megműtötték, de már nem tudtak rajta segíteni az orvosok. A másik nő könnyű sérülésekkel, néhány karcolással megúszta a balesetet.