Gyurcsány lerövidítette beszédét

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Operaház vasárnap esti díszelőadásán néhány perces beszédében sajnálattal állapította meg, hogy a pártpolitika rányomta bélyegét az ünnepre. A kormányfő eredetileg hosszabb október 23-i beszédre készült.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Gyurcsány az Operában beszélt

"A nemzeti ünnep nem élhet pártgyűléseken" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Operaház vasárnap esti díszelőadásán. "Nemzeti egymásba kapaszkodás helyett a pártszerűség üli a trónját." "Maléter, Nagy Imre, Tóth Ilona megható, fölemelő történetei helyett az ünnepbe beköltözik a perc politikája. Mint hogyha ezért áldozták volna életüket" - mondta a szemmel láthatóan megrendült miniszterelnök. "Nem ezért tették."

"Hát van helyzet, amikor a szótlanság a legbeszédesebb" - mondta Gyurcsány Ferenc, majd egyperces néma felállásra kérte a jelenlévőket, majd mikor az véget ért, a miniszterelnök gyér taps kíséretében távozott a színpadról.

A miniszterelnök környezetéből származó információk szerint a kormányfő eredetileg hosszabb beszédre készült, ám lerövidítette azt, mert szerinte az ellenzék átpolitizálta az ünnepet.