Feljelentenék a Havas-iskolát a diákok

Vágólapra másolva!
Feljelentést tervez az országos diákönkormányzat, amiért a szegedi egyetem budapesti médiaintézete térítési díjat követel az államilag finanszírozott képzésre járó hallgatóktól. A díj szedését korábban kifogásolta az oktatási ombudsman is.
Vágólapra másolva!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnökségén belül felvetődött, hogy ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesznek a Szegedi Tudományegyetem Budapest Média Intézetében történtek miatt - közölte hétfőn az egyik elnökségi tag az MTI-vel. A feljelentés benyújtása a jövő hét közepén várható.

Korábban három hallgató fordult az oktatási jogok miniszteri biztosához azt sérelmezve, hogy államilag finanszírozott képzésre jártak, mégis 80 ezer forintot kellett félévente fizetniük a Média Menedzser Oktató Kft. számlájára fejlesztés címén. Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman vizsgálatot indított az ügyben, és ajánlást fogalmazott meg a Szegedi Tudományegyetem számára, hogy az államilag finanszírozott képzésein szüntesse meg a fizetési kötelezettséget, a jogszerűtlenül beszedett pénzt pedig fizesse vissza. Az intézménynek 30 nap áll rendelkezésére, hogy nyilatkozzon.

Az ügy miatt Szabó Gábor, az SZTE rektora belső vizsgálatot indított.