Vágólapra másolva!
Az atomhulladékok elhelyezésével kapcsolatos feladatok összehangolására kinevezett Wekler Ferenc annak ellenére próbált különböző hivataloktól titkárnőt és szolgálati kocsit szerezni, hogy ezek nem járnak neki. A kormányszóvivő szerint ha jogos lenne az új kormánybiztos igénye, a Miniszterelnöki Hivatal biztosítaná számára mindezt, de ez fel sem merült megbízásakor.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Fotó: MTI

"Minimális infrastruktúrát kérek a munkám segítéséhez, értelemszerű, hogy én egyedül nem vagyok képes ezeket az anyagokat összegezni, amik az elmúlt tíz évben keletkeztek ebben a témában" - reagált az MTI-nek Wekler Ferenc, az atomhulladékok elhelyezésével kapcsolatos feladatok összehangolására nemrég kinevezett kormánybiztos a Népszabadságban megjelent hírre, miszerint a politikus az Országos Atomenergia Hivataltól és a Radioaktívhulladék-kezelő Kht.-tól is kérte: biztosítsanak számára titkárnőt, szolgálati autót vagy az ezekhez szükséges pénzt.

"Wekler Ferenc megbízási szerződése semmilyen ellenszolgáltatási lehetőséget nem tartalmaz" - mondta az [origo]-nak László Boglár kormányszóvivő. Hozzátette: ha a feladat ellátásával kapcsolatban a képviselői munkán túlmenő költsége merülne fel, azt a kabinet megtérítheti. Állandó infrastruktúrát azonban nem biztosítanak a kormánybiztos számára. "Hogy Wekler Ferenc szakmai hivataloknál bejelentette igényét, az a megbízatásával nincs közvetlen összefüggésben" - közölte a kormányszóvivő, aki ugyanakkor úgy gondolja: szíve joga a kormánybiztosnak a hivataloknál próbálkoznia, és az ottani vezetőkön múlik, eleget tesznek-e a kérésnek.

Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója, Rónaky József titkárnőjén keresztül azt üzente az [origo]-nak, hogy "szerdán lesznek olyan konkrétumok az ügyben", amik alapján tud nyilatkozni. A Radioaktívhulladék-kezelő Kht. vezetője, Hegyháti József pedig kedden egész nap vidéken tárgyal, és munkatársa szerint csak ő nyilatkozhat az ügyben.

Wekler Ferencet két hete bízta meg a miniszterelnök azzal, hogy koordinálja a paksi atomerőműben keletkező radioaktív hulladékok elhelyezésével kapcsolatos munkákat.