Vonatokon razziáznak a rendőrök

Vágólapra másolva!
Rendőrségi ellenőrzéseket tartanak csütörtökön a vonatokon és több pályaudvaron. A rendőrök elsősorban az alkalmi tolvajokat akarják elfogni, de mindenkit igazoltatnak, aki gyanús.
Vágólapra másolva!

Fokozott ellenőrzés tart csütörtökön a rendőrség a vonatokon és több pályaudvaron országszerte, a MÁV biztonsági szakembereinek bevonásával - értesült az MTI az egynapos akciót szervező Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletesétől és a vasúttársaság szóvivőjétől. 136 rendőr reggel 8 órától 18 óráig ügyel majd fokozottabban arra, hogy ne történjen bűncselekmény a vonatokon, vasútállomásokon - közölte Lukácsi Zsuzsanna sajtóügyeletes.

"Alapvetően alkalmi lopások kiszűrése lehet az elsődleges célunk, de kollégáink igazoltatni fognak minden számukra gyanús illetőt is azért, hogy kiszűrhessük az esetleges engedély nélküli külföldieket vagy a körözött személyeket" - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzáfűzte: szeretnék az intézetekből elszökött, felügyelet nélküli fiatalokat is elkapni.

A MÁV biztonsági szakértőivel vesz részt a csütörtöki akcióban - közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője, aki szintén nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Azt azonban elmondta, hogy Budapest főpályaudvarain mindenképpen várható fokozottabb készenlét.