Ítéletet hirdetnek az okmánybélyeg-hamisítók perében

Vágólapra másolva!
Hétfőn hirdetnek ítéletet az okmánybélyeg-hamisítók perében. A vádirat szerint az autókereskedelemmel foglalkozó vállalkozások képviselői 2001 decembere és 2003 januárja között hatezer, olcsón vásárolt hamis bélyeget használtak fel, az így megtakarított pénzt pedig zsebre tették.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hirdet ítéletet a Baranya Megyei Bíróság Pécsett D. Lászlóné és nyolc társának büntetőperében, akiket negyvenmillió forint értékű hamis okmánybélyeg forgalomba hozatalával vádolnak. A kilenc Baranya megyei embernek bűnszövetségben, folytatólagosan elkövetett bélyeghamisítás miatt kell bíróság elé állnia, tettükért akár öt év szabadságvesztéssel is sújthatók.

A vádirat szerint az autókereskedelemmel és gépjárművek átíratásával foglalkozó vállalkozások képviselői 2001 decembere és 2003 januárja között különböző dokumentumokhoz mintegy hatezer, külföldről származó, olcsón vásárolt hamis bélyeget használtak fel, az így megtakarított pénzt pedig zsebre tették.

Az okmánybélyegügyre 2003 januárban, a pécsi okmányirodában végzett belső ellenőrzést követően derült fény. A feljelentés és a nyomozás során a baranyai megyeszékhelyen kívül Sellyén és Siklóson is találtak hamis bélyegeket. A bűncselekmény-sorozat időközben országos méretűvé dagadt, Budapesten és az ország több megyéjében is sikerült kiszűrni a hamisítványokat, valamint elfogni az ott működő bűnszövetkezetek tagjainak jelentős részét. A Baranya megyei érintettekkel szembeni eljárás sokáig elhúzódott, a bíróságnak sok tanút és szakértőt kellett meghallgatnia.