Száz ember keresi az eltűnt szívbeteg kisfiút

Vágólapra másolva!
Kutyákkal, motorokkal felszerelkezett rendőrök, határőrök, tűzoltók és civilek keresik azt a 4 éves szívbeteg kisfiút, aki szerdán tűnt el nagyszülei jászberényi házából. Átfésülik a nagyszülők házának környékét, a közeli Zagyva partját és a város határát. A kisfiúnak minden reggel és este gyógyszert kell szedni betegsége miatt.
Vágólapra másolva!

Kora reggeltől tovább folytatják a szerdán déltájban Jászberényben, nagyszülei lakásának udvaráról eltűnt négy év körüli szívbeteg kisfiú felkutatását - közölte a rendőrség pénteken. A keresésben 44 rendőr, 24 határőr, 14 tűzoltó, 15 polgárőr és több mentőkutyás csapat vesz részt - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kovács Ágnes hozzátette: a kutatást egy budapesti katasztrófavédelmi cég 3-3 terepjáróval, négykerekű motorral és motoros ernyővel segíti.

A kutatásban résztvevők az eltűnés színhelyétől ismét végigjárnak minden házat, a közeli Zagyva partját, illetve a város határán lévő területeket. Csütörtök pirkadattól összesen százötvenen vettek részt a holland-magyar állampolgárságú Bongers Leon - eddig eredménytelen - felkutatásában. A települést rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és mentőkutyás csapatok tagjai fésülték át. A hír hallatán nagyon sok jászberényi is bekapcsolódott a keresésbe. Az éjszakai órákban csak a mentőkutyások végezték a keresést.

A négy év körüli kisfiú a jászberényi Lomb utcai házból szerdán dél után nem sokkal akkor távozott el, amikor dédnagymamája öt-tíz percre magára hagyta, hogy a házból cipőt hozzon a lábára. Miután észrevették, hogy a kapu nyitva van, a nagymama, a gyermek anyja és annak fiútestvére azonnal Leon keresésére indultak, végigjárták a környéket, de nem találták meg. A rendőrségnek ezt követően jelentették be a kisfiú eltűnését.

Leon megszületése óta háromszor esett át komoly műtéten. A szívbeteg gyermeket édesanyja egyedül neveli. Betegsége miatt többek között Tensiumin nevű gyógyszert szed minden reggel és este, ennek bevétele egy szívspecialista orvos szerint létfontosságú számára.