Nyolc embert sodort el a megállóba rohanó autó

Vágólapra másolva!
Súlyos balesetet okozott egy autó, amely fékezés nélkül rohant egy buszmegállóba Érden. Egy ember meghalt, hét ember - köztük egy állapotos nő - megsérült, négyen súlyosan. Az autó 29 éves sofőrje - akinek nem volt jogosítványa - karcolás nélkül szállt ki autójából.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Egy 39 éves nő meghalt, heten megsérültek, amikor egy személyautó buszmegállóba hajtott csütörtök reggel Érden - közölte a rendőrség. A sérültek közül négy súlyos, de állapotukat sikerült stabilizálniuk a mentőknek, akik összesen hat rohamkocsival vonultak ki - mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. Az egyik sérült egy állapotos nő, a magzat állapotát a későbbi vizsgálat derítheti ki - mondta Győrfi P. A buszmegállóban várakozók jellemzően végtag-, illetve hasi sérüléseket szenvedtek, a későbbi kórházi vizsgálatoknál derül majd ki, van-e életveszélyes sérülés. A sérülteket a budapesti János Kórházba és a Merényi Kórházba szállították.

Az elsődleges vélemények szerint a legalább 120-szal rohanó autó fékezés nélkül rohant a buszmegállóba. A járművet állítólag már korábban kivonták a forgalomból. A balesetet karcolás nélkül megúszta az autó 29 éves sofőrje, akinek nem volt jogosítványa. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a helyszínelés idejére lezárták Érden a nagy forgalmú, az autópályáról levezető Bajcsy Zsilinszky és Riminyáki utat, a forgalmat a mellékutcákba terelték.

Az MTI helyszíni tudósítója elmondta: a buszmegállóban lévő esővédő pavilon "a felismerhetetlenségig összetört", az azt tartó betonoszlop és a megállót jelző tábla kidőlt, az autó egy darabon beszakította a megálló mögötti téglakerítést. A jármű totálkáros lett.

Szemtanúk elmondták: az áldozat egy közeli házban lakott. Hozzátették: a balesetet okozó autót már korában is többször látták a városban száguldozni. Az MTI tudósítója azt mondta: a zokogó hozzátartozók között "lincshangulat uralkodott", amikor a sofőr az autóból kiszállt. A sofőr a hatályos törvények szerint legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztést kaphat halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt.

A helyszínelés idejére lezárták Érden a nagy forgalmú, az autópályáról levezető Bajcsy-Zsilinszky és Riminyáki utat, a forgalmat a mellékutcákba terelték.