2008-ra befejezhetik a Honvédkórházat

Vágólapra másolva!
12 év szünet után folytatódhat a Honvédkórház 1993-ban félbehagyott építkezése - írja a Népszabadság. A lap szerint a kivitelezést elnyerő cég valamivel kevesebb mint 18 milliárdos ajánlattal nyert, jóllehet mások korábban 28 vagy 31 milliárdért vállalták volna ugyanezt a munkát.
Vágólapra másolva!

2008-tól az ország legkorszerűbb, állandó sürgősségi ellátást biztosító kórházaként működhet a Honvédkórház. Az intézmény 1993-ban pénzhiány miatt félbemaradt építése most úgy folytatódhat, hogy érkezett egy olyan ajánlat, amely belefér a honvédelmi minisztérium erre elkülönített keretébe. A Magyar Építő Rt., a Hérosz Rt. és a Kipszer FT Rt. Társaság közös konzorciuma 200 millió forinttal maradt a tárca maximális, 18 milliárdos kerete alatt. A másik pályázót, aki 17 milliárdért adott ajánlatot kizárták építkezése - írja a Népszabadság.

A Honvédkórház Róbert Károly körúti épületének építését kilenc év munka után, 1993-ban hagyták félbe pénzhiány miatt. A hatalmas épülettömb azóta üres. Hasznosítására számos terv született, lett volna parkolóház, bevásárlóközpont, felmerült hogy Honvédelmi Igazgatási Centrum, vagy mégis kórház legyen. Hiába írtak ki azonban eddig pályázatokat, a jelentkezők ajánlatai majd kétszeresei voltak a honvédelmi tárca erre szánt 18 milliárdos keretének.

A kórház betegeinek 70 százaléka civil. Katonai jellegét jelzi, hogy néhány speciális feladatra jobban felkészítették: égési osztálya, idegsebészete, toxikológiája kiemelt szerepet kapott. A gyógyítás már 2006 októberében megkezdődhet az új szárnyban, 2007 áprilisától pedig beindulhat a sürgősségi betegellátás - derül ki a Népszabadság írásából.