Elzárták a sérült gázvezetéket Angyalföldön

Vágólapra másolva!
A gázművek szakemberei elzárták a péntek délután megsérült gázvezetéket a XIII. kerületben. A gáz a csatornákba is bejutott, ezért a rendőrség felszólította a környéken tartózkodókat, hogy ne dohányozzanak, mert robbanásveszélyes. A környező utcákat azonnal lezárták, az épületeket kiürítették, köztük egy ipari parkot és több lakóházat. Személyi sérülés nem történt.
Vágólapra másolva!

A gázművek szakemberei elzárták a megsérült gázvezetéket a főváros XIII. kerületében pénteken - közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-vel. "Nem sokkal 4 óra után sikerült elzárni azt a gázvezetéket, amelyből kora délután 6 bar nyomással ömlött a gáz" - közölte Molnár Péter.

A szóvivő tájékoztatása szerint a gáz a csatornákba is bejutott, ezért a rendőrség felszólította a környéken tartózkodókat, hogy ne dohányozzanak, mert robbanásveszélyes. A gáz koncentrációját vegyi felderítő csoport ellenőrzi.

A baleset a XIII. kerületben a Frangepán utca és a Lomb utca kereszteződésében történt. A gázömléshez először a gázművek szakembereit hívták ki, amikor azonban elkezdtek dolgozni, "a cső eldurrant". Több mint tíz vízsugárral hígították a gázfelhőt, hogy ne keletkezhessen robbanásveszélyes elegy. Az úton egy két méter átmérőjű kráter keletkezett a nagy nyomással feltörő gáz miatt. Egy közelben lévő beton villanyoszlop megdőlt.

Egy munkagép pénteken délután vágta át a gázvezetéket. A környező utcákat azonnal lezárták, az épületeket kiürítették, köztük egy ipari parkot és több lakóházat. Személyi sérülés nem történt.