Anyaghiba okozta a gázömlést Angyalföldön

Vágólapra másolva!
A gázművek szakemberei elzárták a megsérült gázvezetéket a főváros XIII. kerületében pénteken - közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A lakók délután visszatérhettek otthonaikba és helyreállt az áramszolgáltatás is. A gázművek szerint a balesetet anyaghiba okozta.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal négy óra után sikerült elzárni azt a gázvezetéket, amelyből kora délután nagy nyomással ömlött a gáz - közölte Molnár Péter. Nem sokkal délután öt óra után a veszélyhelyzet megszűnt, így a kiürített épületek lakói visszatérhettek otthonaikba és a korábban lezárt útszakaszokon is megindulhatott a forgalom. Helyreállt az áramszolgáltatás is.

A baleset a XIII. kerületben a Frangepán utca és a Lomb utca kereszteződésében történt. A gázömléshez először a gázművek szakembereit hívták ki, amikor azonban elkezdtek dolgozni, "a cső eldurrant". Több mint tíz vízsugárral hígították a gázfelhőt, hogy ne keletkezhessen robbanásveszélyes elegy.

A Fővárosi Gázművek pénteken este közleményben tudatta: "a gázömlést egy korábbi ipari telephelyet ellátó gázvezetékbe épített zárószerelvény anyaghibája okozta". A gázömlés elhárítása alatt a lakossági gázszolgáltatás zavartalan volt.

A környéken az utakat egy időre lezárták, az épületeket kiürítették, köztük egy ipari parkot és több lakóházat. Személyi sérülés nem történt.