Fokozott rendőri jelenlét az iskolák környékén

Vágólapra másolva!
A tanévkezdés után fokozott rendőri jelenlét várható az iskolák környékén - jelentette be Lamperth Mónika belügyminiszter. Az iskolák közelében található gyalogosátkelők mellett szeptember elsejétől a rendőrök fokozottan ellenőrzik majd az autókban a gyermekülések és a biztonsági öv használatát is. A cél, hogy csökkenjen a gyerekbalesetek száma.
Vágólapra másolva!

Lamperth Mónika elmondta: a baleseti statisztikák azt mutatják, hogy sok gyerek sérül meg közlekedési balesetben. Tavaly a 14 év alatti gyermekek közül 2455-en sérültek meg közúti balesetben, és 39-en haltak meg az utakon.

A miniszter az iskolakezdéssel összefüggő közlekedésbiztonsági akcióról elmondta: azt kérte az országos rendőr-főkapitánytól, hogy ebbe a munkába vonják be a rendőr-szakközépiskolák végzős hallgatóit, akik egyéves elméleti képzés után szeptembertől öt hónapos szakmai gyakorlatot kell, hogy letöltsenek.

Lamperth Mónika közölte azt is, hogy a gyermekbalesetek megelőzése érdekében szeptember 1-jétől a rendőrség fokozottan fogja ellenőrizni a gépkocsikban a gyermekülések és a biztonsági öv használatát is. Bene László országos rendőrfőkapitány hozzátette: amennyiben az iskolák környékén tapasztalják ezeket a szabálysértéseket, a legszigorúbban járnak majd el. Jelenleg is folyik a felmérés arról, hogy melyek azok a gyalogosátkelők, ahol az iskolába vagy onnan hazafelé tartó gyerekek fokozott veszélyben vannak.