Vágólapra másolva!
Visszaminősítették a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályának vezetőjét, mert hétfőn úgy hozták nyilvánosságra a K&H-ügy vádiratát, hog a vádlottak személyes adatai benne maradtak. Az ügyészség szerint véletlen hiba történt, ezért bűnügyi felelősség nem merülhet fel.
Vágólapra másolva!

Kedden bejelentették, hogy Polt Péter legfőbb ügyész visszaminősítette Dobos Gabriellát, a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályának vezetőjét, mert hétfőn személyes adatok kerültek a K&H-ügy nyilvánosságra hozott vádiratába. Dobos továbbra is az ügyészségen dolgozik majd, beosztott ügyész lesz. Ellene se büntető-, se fegyelmi eljárás nem indul, mert az ügyészségi vizsgálat szerint csak véletlen hiba csúszott a vádirat megjelentetésébe.

Ahogy arról az [origo] korábban beszámolt, a Fővárosi Főügyészség a honlapján úgy közölte a K&H-ügy vádiratát, hogy a vádlottak személyes adatai is olvashatók voltak benne. Amikor az [origo] erre rákérdezett az ügyészségnél, akkor leszedték, majd kijavítva visszatették a szöveget. A hétfőn elvégzett belső vizsgálat kiderítette, hogy a sajtóosztályt vezető Dobos Gabriella ugyan kiszedte a személyes adatokat a szövegből, de a korrektúrát nem véglegesítette, és így kerülhettek ki az adatok. A vizsgálat szerint bűntettet csak az hajt végre, aki szándékosan ad ki személyes adatokat.