Állítólag külföldiek is verték Simon Tibort

Vágólapra másolva!
Egyes tanúk szerint arab vagy más külföldi személyek is közreműködhettek Simon Tibor egykori ferencvárosi válogatott futballista bántalmazásában. A tárgyaláson azt állították, hogy azt is hallották a verekedés éjszakáján, hogy tört magyarsággal azt kiabálják: "Adjatok egy pisztolyt, szétlőjük a fejét!". Más tanúk viszont tagadták, hogy külföldiek is lettek volna a verekedők között.
Vágólapra másolva!

Simon Tibor egykori ferencvárosi válogatott futballistát és soproni szakvezetőt 2002. április 21-én hajnalban a fővárosi Café Allure szórakozóhely előtt bántalmazták, és két nap múlva belehalt sérülésébe. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés miatt emelt vádat, 2004. február 6-án kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság társtettesként elkövetett emberölés miatt 12-10-10, illetve 8 éves szabadságvesztésre ítélte Galambos János elsőrendű vádlottat és a szórakozóhely három volt biztonsági őrét.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban ez év februárjában megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság döntését, és új elsőfokú eljárást rendelt el.

Az elsőrendű vádlott az eljárás során elismerte a bántalmazás tényét, de tagadta, hogy meg akarta volna ölni Simon Tibort. A másik három vádlott ártatlanságát hangoztatta.

Az egyik, csütörtökön meghallgatott szemtanú úgy látta: a szórakozóhelyen egy arabokból vagy valamilyen más külföldiekből álló társasággal került összetűzésbe Simon Tibor, és amikor kifutott az utcára, az őt üldöző körülbelül tíz ember fele sötét hajú, sötét bőrű külföldi volt. A tanú hallotta azt is, hogy tört magyarsággal azt kiabálják: "Adjatok egy pisztolyt, szétlőjük a fejét!". Ugyanakkor egy Simon Tibor társaságában szórakozó másik tanú csütörtökön megerősítette azt a korábbi vallomását, miszerint a bűncselekmény éjszakáján nem vesztek össze arabokkal. Egy harmadik tanú szintén arról beszélt, hogy a helyszínen nem látott arabokat. Elmondta továbbá azt is, hogy négyen bántalmazták Simon Tibort, de a személyeket már nem tudja beazonosítani.

A csütörtöki tárgyaláson a bíróság az utcai biztonsági kamera által rögzített képkockák alapján kísérelte meg másodpercről másodpercre rekonstruálni az elkövetők és a tanúk mozgását a bűncselekmény idején.

A Simon Tibor meggyilkolása miatt indult büntetőper megismételt elsőfokú eljárása ősszel további tanúk és a szakértők meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.