A GKM újabb 34 pontos javaslatot adott át a fuvarozóknak

Vágólapra másolva!
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) egy 34 pontos, 16 oldalas csomagot adott át pénteken kora este, amellyel a közúti fuvarozók versenyhelyzetének javítására általuk korábban kidolgozott 30 pontos javaslatcsomagra válaszoltak.
Vágólapra másolva!

Szanyi Tibor, a GKM politikai államtitkára, a négy fuvarozói érdekképviselettel folytatott tárgyalások utáni sajtótájékoztatón közölte: a 34 pontból 8 olyan, amelyet egyetértés esetén gyorsan, különösebb költségvetési hatás nélkül megvalósíthatók. A GKM javaslatainak következő, 12 pontja olyan, amelyek egyetértés esetén ez év végéig, a szükséges jogszabály módosítások által, némi költségvetési hatás mellett megvalósíthatók.

Szanyi Tibor elmondta: a GKM harmadik, 14 pontból álló javaslatcsomagjába azok kerültek, amelyek egyetértés esetén csak hosszabb távon, esetlegesen csak az unióval lefolytatott konzultációs eljárás után megvalósíthatók.

Hinfner Miklós, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára elmondta: a 34 pontos válaszcsomagot tanulmányozni fogják, és az elnökség szerdán hoz döntést, a válaszról, ami jövő hétvégére megszülethet, ám azt egyeztetni fogják a másik három érdekképviselettel is.

Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalakozások Országos Szövetsége főtitkára közölte: várhatóan csak június 14-e után dolgozzák ki válaszukat, amikor az országot járó demonstrációs kamion visszaérkezik a fővárosba, ám természetesen azt egyeztetik a társ érdekképviseletekkel.