Négypárti egyeztetést tartanak az államfőjelöltről

Vágólapra másolva!
Várhatóan május 24-én, kedden egyeztetnek a parlamenti pártok az államfőjelöltről. Az MSZP jelöltjét, Szili Katalint az SZDSZ továbbra sem támogatja, a Fidesz a szimpátiaszavazás eredményének kihirdetése után áll elő jelöltjével.
Vágólapra másolva!

Közös időpontot találtak a parlamenti pártok arra, hogy az államfőjelöltről egyeztessenek - közölte Dávid Ibolya szombaton. Az MDF elnöke elmondta, hogy Kuncze Gábortól is visszajelzést kapott: az SZDSZ elnöke arról tájékoztatta, hogy pártja számára május 24. a megfelelő időpont. Az MDF elnöke péntek este arról beszélt, hogy már csak az SZDSZ visszajelzését várja az egyeztetés időpontját illetően.

Dávid Ibolya elmondta, hogy az MDF már január óta négypárti tárgyalásokat sürgetett, az MSZP jelöltállítása után pedig, április 22-én, látva, hogy nem lesz négypárti egyeztetés, hárompárti tárgyalást javasolt. A hárompárti megbeszélést támogatta az SZDSZ azzal, hogy kapjon rá meghívót az MSZP is, a Fidesz pedig azzal, hogy a szimpátiaszavazást követően kerüljön erre sor. "A pártok kívánsága teljesült, nincsen akadálya annak, hogy a jövő héten érdemi egyeztetés kezdődjön. Az egyeztetés nem halasztható tovább, a 24-ik órában vagyunk"- közölte az MDF elnöke.